Alla inlägg den 21 augusti 2010

Av Emmelie - 21 augusti 2010 20:06

Har snart varit hemma i 12 timmar. Trodde dagen skulle gå sakta men sambon och jag har hållit oss sysselsatta. Först tog jag en behövlig dusch. Såååå himla skönt. Sambon satte igång och städa i köket. Vi åkte iväg en sväng och hämtade en bilbarnstol, sedan till Maxi och handlade räksmörgåsar till lunch. Hem igen, äta och sen så somnade vi i varsin soffa. Sambon sov i ca 2 timmar, jag i 1-1,5, sen fick jag dåligt samvete. Det kommer inte igång några värkar om jag ligger och sover. Det var bara att sätta igång och dona med olika saker här hemma. Jag bäddade lite i barnvagnen och flyttade frysvaror från frysboxen till frysskåpet. Sen när smabon hade vaknat så började vi re i barnrummet. Plockade undan skräp, satte upp gardinstång och fönsterbräda, flyttade in skötbordet och monterade på de sista delarna och satte upp en tavla. Efter det så städade vi ytterligare lite i köket och ja, helt plötsligt var kl 6 och dags för middag. Vi fick verkligen timmarna att gå och nu känns det verkligen som om vi är redo. Allt är rent och snyggt så att man slipper och och reta sig på det den kommande tiden....


Men nu ör det segt. Känner väl av en sammandragning ibland, men verkligen inte tillräckligt ofta. Sambon tror att vi får åka in i natt igen. Jag vet inte. Jag ändrar mig hela tiden så jag tänker inte säga någonting. Den som lever får se..... 

Av Emmelie - 21 augusti 2010 11:29

Jaha, då har resan börjat. Kl 04,15 imorse gick vattnet. Vilken lustig känsla. Att inte kunna kontrollera vad som händer. Ringde till förlossningen och de tyckte att vi skulle komma in på en kontroll med tanke på att barnet inte hade fixerat sig vid senaste kontrollen, vilket komiskt nog var i går. När vi kommer in så kopplas jag till CTG - den ser bra ut. Barnmorskan försöker sedan se om hon kan se livmodertappen, men det kommer så mycket vatten (fortfarande) att hon ser inget. Vi blir tillsagda att vila en stund. Sambon somnar nästan direkt i sin stol. Jag har en massa sammandragningar så det blev inte mycket vila för mig inte.


Kl 8 kopplas jag till CTG igen. Denna gången vill det sig inte, men efter lite isvatten och frukost så kommer det igång. Efter en tur till toaletten så ser de att barnet har sjunkigt ner så pass långt att risken för att t.ex navelsträngen ska komma ikläm känns låg. Så med order att komma in i morgon igen fick vi åka hem.


Så nu sitter jag här. Och väntar på att värkarna ska komma igång. De ville att jag skulle vara aktiv så sambon och jag ska åka och hämta bilbarnstol och köpa lite grejer till barnvagnen. Inom de närmaste två dygnen så kommer vi att bli föräldrar.   

Presentation

Gravid och diabetiker. Följ med i både med och motgångar.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16 17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards