Alla inlägg den 8 september 2015

Av Emmelie - 8 september 2015 12:01

Min förra graviditet minns jag som väldigt lätt. Illamående de första 12 veckorna och sen gick det som en dans. Har i för sig insett efter att ha läst just denna blogg att en del krämpor har jag glömt att jag hade, som tex ont i brösten.

Men denna graviditet är så annorlunda. Mådde riktigt bra de första 12 veckorna. Kan må dåligt ibland, men bara ett par timmar, sen går det över. Har inget minne av att jag var så trött förra gången som jag är nu. Visserligen hade jag lättare att vila när jag ville förra gången. Men denna trötthet nu är hopplös. Jag sover som en stock på nätterna. Är trött hela dagen och är färdig för sängen vid 21-22. Skulle lätt kunna somna nu när jag ligger instänger och vilar pga illamående. Ska egentligen dammsuga men det får vänta lite.

Läkarbesöket igår gick bättre än väntat. 130/80 i blodtryck, högt men stabilt. Vikten låg på 88,4 (-6 hg). Kan bero på att illamåendet kan få mig att hoppa över måltider. Tog HbA1c så det får jag besked om nästa vecka. 68 var det sist. Läkaren var fortfarande bekymrad över alla mina känningar. De har blivit färre men det kan bli bättre. Tog upp min oro över sensorn. Men de menar jag kan lita på den och att jag inte ska behöva dubbelkolla sockret med en annan mätare. Endast de gånger känslan inte överensstämmer med sensorns resultat. Det är bara att kämpa vidare.

När jag kom till jobbet igår så kontaktade jag en av de högsta cheferna för att plocka ut lite nya jobbarkläder. Hade gått hela helgen och grunnat på hur jag skulle säga till henne hur läget var. Ville egentligen inte berätta för henne. Men jag han knappt börja innan hon sa att hon visste. Så jag hade gått och oroat mig i onödan. Men nu har jag då ett par mammajobbbyxor. Jätteosköna just nu. Magen är ju inte riktigt så stor än, men de andra byxornas dragkedja klarade inte mycket mer. Har jag tur och inte går upp mer än förra graviditeten så klarar jag nog mig på den storleken jag tog ut hela graviditeten. Skippade dock mammaskjortan. Den är så himla pluttinutti-söt. Blä!!

#diabetes #graviditet #läkarbesök #blodtryck #hba1c #mammakläder

Presentation

Gravid och diabetiker. Följ med i både med och motgångar.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards