Alla inlägg den 6 september 2015

Av Emmelie - 6 september 2015 00:02

Idag köpte jag mig ett par mammabyxor. Kanske lite tidigt (gick in i vecka 15 idag). Men jag insåg att de jeans jag har i garderoben idag kommer jag inte komma i på ett bra tag. Det innebär att utbudet av byxor här hemma blev väldigt litet. Ska tvätta upp mina gamla mammabyxor och se om jag kan ha dem även denna graviditet.

Har insett att jag har väldigt mycket hormoner i kroppen just nu. Imorse bröt jag ihop för att jag kände att jag inte kunde lita på min blodsockerapparat (Freestyle Libre). När den visade LO imorse tog jag genast fyra druvsockerbitar, helt enligt läkaren order. Kollar blodsockret efter en stund, fortfarande LO. Kollar då med min andra blodsockermätare som då visar 7,8 mmol/l. Vilken ska jag gå efter? Ska jag gå efter den senare så skulle jag ju absolut INTE ha tagit druvsocker. Jag fick lite panik kan man säga. Dagen gick sen ganska hyfsat, men har känt hela tiden en oro över om jag kan lite på vad min sensormätare säger till mig. Det läskiga är att jag inte känner av känningarna. Det beror på att antingen så har kroppen vant sig vid att ligga lågt eller så är inte blodsockret så lågt som mätaren säger. Hur ska jag kunna bli klok på detta?

Hormoner ja. Börjar ju gråta för typ ingenting känns det som. Tar minsta lilla antydan som något jätteallvarligt. Igår berättade sambon att han ångrar att han inte hoppade på en utbildning som han ville gå och att han var avundsjuk på ett par kompisar där båda jobbade dagtid. Jag tog det hela som om att han ångrade hela vårt liv. Som att han var missnöjd med allt just nu. Han menade säkert inte så, men så tolkade mina hormoner det. Skitjobbigt är det.

Nä, hoppas på en bättre dag imorgon och sen är det läkarbesök på måndag. Har inga snygga kurvor att visa upp då sensorerna återigen har krånglat. Men de får ta vad jag har.

#diabetes #gravid #15+0 #freestylelibre #hormoner

Presentation

Gravid och diabetiker. Följ med i både med och motgångar.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards